Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Ο Αντώνης Ρέμος γεννήθηκε στις 19 Ιουνίου του 1970!!!

Ο Αντώνης Ρέμος  γεννήθηκε στις 19 Ιουνίου του 1970 στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.
Έμεινε εκεί μέχρι τα 10 του χρόνια και από το 1980 εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Ελλάδα.

Από τα 15 του ζούσε στη Θεσσαλονίκη όπου και τελείωσε το λύκειο. 

 Στη διάρκεια των μαθητικών του χρόνων ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με τη μουσική κι έμαθε μόνος του να παίζει κιθάρα. 

Συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους εν ζωή Έλληνες συνθέτες (Σπανός, Χατζής, Πάριος, Πλέσσας, Θεοφάνους) με αποκορύφωμα το Μίκη Θεοδωράκη σε μία και μοναδική συναυλία.

Είχε την τύχη να έχει σχεδόν αποκλειστική συνεργασία με τον φίλο του Γιώργο Θεοφάνους όταν ο Κύπριος συνθέτης βρισκόταν σε μία καλλιτεχνική έξαρση (2002-2006) και μέσα από ένα παραγωγικό συνθετικό παραλήρημα , εμπνεύστηκε δεκάδες τραγούδια επιτυχίες- σταθμοί που εμπιστεύτηκε στον Αντώνη ώστε να τα απογειώσει με την ερωτική του και αισθαντική του φωνή.

Από τη συνεργασία αυτή επί 4-5 χρόνια, συνθέτης και τραγουδιστής είδαν τριπλούς πλατινένιους δίσκους και η φήμη τους απογειώθηκε…!


Η καριέρα του:

Το 1980 ήρθε στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκε μόνιμα μαζί με τη μητέρα και την αδελφή του.  

Σε ηλικία 12 ετών ζούσε στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, όπου και τελείωσε το λύκειο με την ειδικότητα του υδραυλικού, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με τη μουσική.

Για αρκετά χρόνια εργαζόταν σε νυχτερινά κέντρα της συμπρωτεύουσας, έχει συνεργαστεί με τη Δέσποινα Βανδή την εποχή που οι μόνοι που τους γνώριζαν ήταν το κοινό της Θεσσαλονίκης. 

Εκτός από το προαναφερόμενο εκλεκτικό κοινό της Θεσσαλονίκης, μετέπειτα αναγνώρισαν την φωνητική του αξία η Μαρινέλλα και ο Γιάννης Πάριος, που τον έπεισαν να κατέβει στην Αθήνα να κάνει καριέρα.

Μετά από τις πετυχημένες παραστάσεις του στο Χάραμα, συνεργάστηκε με την οικογένεια Παπαθεοχάρη (ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ, ΔΙΟΓΕΝΗΣ) κι αυτό ήταν το έναυσμα να απογειωθεί η καριέρα του…!

Έγινε κυρίως αγαπητός από το κοινό της Αθήνας, γιατί είχε ένα μοναδικό τρόπο να ερμηνεύει παλιές και καινούργιες επιτυχίες του ελληνικού πενταγράμμου εκτός από τα δικά του, και να κάνει καθημερινά διαφορετικό πρόγραμμα και φινάλε όταν τελείωνε τις παραστάσεις του.

Αργότερα υπέγραψε συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρία ‘’Sony Music’’ και ο πρώτος του δίσκος ήταν γεγονός.  Τα τραγούδια «Τι ήμουνα για σένα», «Το κέρμα», «Μην απορείς» ξεχώρισαν από το πρώτο άκουσμα…!


Απρίλιος 1998: Κυκλοφορεί τον 2ο προσωπικό του δίσκο με τίτλο "Καιρός να πάμε παρακάτω"!

Ο δίσκος ξεπέρασε τις 25.000 πωλήσεις μέσα σε ένα μήνα και έγινε χρυσός ενώ μέχρι το τέλος του καλοκαιριού του 1998 έγινε πλατινένιος μετρώντας 70.000 πωλήσεις. 

Τον Δεκέμβριο του  1999 κυκλοφορεί το νέο του άλμπουμ με πολλούς και αξιόλογους συνεργάτες. 

Για πρώτη φορά γράφουν για τον Αντώνη Ρέμο οι συνθέτες Χρήστος Νικολόπουλος και Σταμάτης Σπανουδάκης και ο στιχουργός Αντώνης Ανδρικάκης. 

Το άλμπουμ γίνεται χρυσό μέσα σε λίγες μέρες…!

Τον Μάρτιο του 2000 κυκλοφορεί το soundtrack της ταινίας "Η αγάπη είναι ελέφαντας" σε μουσική Μίνωα Μάτσα. 


Ο Αντώνης Ρέμος τραγούδησε το ομώνυμο τραγούδι.

Στο άλμπουμ συμμετέχουν ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Πασχάλης Τερζής και η Tania Nassibian! Ακολουθεί η κυκλοφορία ενός single με τίτλο "Fly with me", ένα remix της μεγάλης του επιτυχίας "Μείνε", που δανείζεται τον τίτλο του από τα rap φωνητικά του Δανού Remee Guitar!

Το χειμώνα του 2000 ο Αντώνης Ρέμος εμφανίζεται στον Απόλλωνα μαζί με τον Σάκη Ρουβά.

Τον Ιούνιο του 2001 κυκλοφορεί το διπλό live άλμπουμ με τίτλο "Μια Νύχτα Μόνο", με τη ζωντανή ηχογράφηση του προγράμματος στον Απόλλωνα, που γίνεται πλατινένιο και συνεχίζει να βρίσκεται στις υψηλότερες θέσεις των charts.

Το χειμώνα του 2001 ο Αντώνης Ρέμος μοιράζεται τη σκηνή του "Διογένη" με τον Γιάννη Πάριο. 

Το Δεκέμβριο του 2001 κυκλοφορεί το single "Όλος ο κόσμος είσαι εσύ" με τις μεγάλες επιτυχίες "Έλα να με τελειώσεις" και "Δεν έχω πού να πάω". 

Σύντομα γίνεται διπλά πλατινένιο.


Στις 29 Απριλίου 2002 κυκλοφορεί το άλμπουμ με τίτλο "Καρδιά μου μην ανησυχείς".

Τα τραγούδια υπογράφει ο Γιώργος Θεοφάνους. To άλμπουμ έγινε τριπλά πλατινένιο, ξεπερνώντας τις 130.000 πωλήσεις…! 

Το χειμώνα του 2002 τον βρίσκει στο ‘’Studio Πειραιώς’’ μαζί με την Άλκηστις Πρωτοψάλτη. 

Η επιτυχία είναι τεράστια και τη συνεχίζουν και στην Πολιτεία της Θεσσαλονίκης τον Αύγουστο του 2003.

Την άνοιξη του 2005 γίνεται η απονομή των πλατινένιων δίσκων ‘’Χαμογέλασε’’ και «Live» ενώ ηχογραφεί ένα ντουέτο με τον Γιάννη Πάριο με τίτλο ‘’Κι είχα τόσα να σου πω’’ σε μουσική του Αντώνη Βαρδή.


Αμέσως μετά παρουσιάζεται στον στρατό όπου υπηρετεί την θητεία του!

Τον χειμώνα του 2005 εμφανίζεται στο ‘’Αθηνών Αρένα’’ με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη.

Την ίδια χρονιά κυκλοφορεί το νέο του άλμπουμ ‘’Σαν άνεμος’’ σε στίχους μουσική του Γιώργου Θεοφάνους με τρείς συμμετοχές έκπληξη.

Στο ομότιτλο τραγούδι συμμετέχει η μοναδική Μαρινέλλα, στο τραγούδι ‘’Το κορμί’’ συμμετέχει ο Γιώργος Μαργαρίτης ενώ στο τραγούδι ‘’Για 100 ζωές – Per cento vite’’ συμμετέχει ο ιταλός τραγουδιστής Massimo di Cataldo….!


Ο δίσκος γίνεται πλατινένιος και η απονομή γίνεται στις 14 Φεβρουαρίου στο Αθηνών Αρένα κατά την διάρκεια ανοιχτής συναυλίας σε κοινό 4.000 και πλέον ανθρώπων. 

Τον χειμώνα του 2006 ο Αντώνης Ρέμος εμφανίζεται στο Αθηνών Αρένα, με την μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού, την Μαρινέλλα, η οποία μετά από 15 χρόνια απουσίας από την νύχτα παίρνει την απόφαση να ξαναεμφανιστεί μαζί του.

Χαρακτηρίζεται ως το πλέον επιτυχημένο σχήμα της τελευταίας 10ετίας!

Ταυτόχρονα με την έναρξη των εμφανίσεών του και με αφορμή την επέτειο των 10 ετών από την πρώτη του δισκογραφική δουλειά, η εταιρία του κρίνει απαραίτητη την έκδοση μιας πολυτελούς κασετίνας “Best of”, ένα 3πλό άλμπουμ που περιέχει τις μεγαλύτερες επιτυχίες του.

Συγκεντρώθηκαν οι 36 μεγαλύτερες επιτυχίες του Αντώνη Ρέμου, ενώ μερικές από αυτές έγιναν remix. 

Μαζί ένα 20σελιδο βιβλίο με φωτογραφίες και πληροφορίες από την 10χρονη πορεία του αγαπημένου έλληνα τραγουδιστή. 

Και αυτή η κυκλοφορία γίνεται πλατινένια…!

Τον Απρίλιο του 2007 η Μαρινέλλα και ο Αντώνης Ρέμος, ξεκινούν τις εμφανίσεις τους στην Θεσσαλονίκη. 

Τον Ιούνιο του 2007 ξεκινάει η πρώτη μεγάλη περιοδεία του Αντώνη Ρέμου ανά την Ελλάδα.

25 πόλεις φιλοξενούν μια μοναδική συναυλία με τις υψηλότερες προδιαγραφές ήχου και εικόνας που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα! 

25 sold out συναυλίες παρέα με τους Ονιράμα, ένα νέο ανερχόμενο συγκρότημα από την πατρίδα του την Θεσσαλονίκη, με αποκορύφωμα μία μοναδική συναυλία στον γήπεδο του Tae Kwon Do την οποία παρακολούθησαν 13.000 άνθρωποι.
Παράλληλα κυκλοφορεί το άλμπουμ ‘’Αντώνης Ρέμος in Concert feat. 

Oνιράμα’’ ηχογραφημένο από το Secret Concert του Mad που έγινε τον Φεβρουάριο του 2007 στο κλειστό γήπεδο της ξιφασκίας στα Ολυμπιακά Ακίνητα…!

Ο Νοέμβριος του 2007 τον βρίσκει για 2η συνεχόμενη χρονιά και μετά από απαίτηση του κόσμου στο πλευρό της Μεγάλης Κυρίας του Ελληνικού Τραγουδιού Μαρινέλλας. 

Τον Μάρτιο του 2008 Ο Αντώνης Ρέμος και ο Σάκης Ρουβάς ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μία περιοδεία ανά τον κόσμο, δίνοντας 10 μοναδικές συναυλίες σε Αμερική, Καναδά, Αυστραλία και Αφρική!

Τον χειμώνα του 2008 ο Αντώνης Ρέμος εμφανίζεται στο Αθηνών Αρένα για πρώτη φορά μόνος του, πλαισιωμένος από ένα μοναδικό υπερθέαμα. 

Οι εμφανίσεις του γίνονται πόλος έλξης των Αθηναίων και όχι μόνο.
Η επιτυχία είναι τεράστια και οι εμφανίσεις του παίρνουν παράταση μέχρι και το τέλος Μαΐου. 

Μαζί του οι Εμιγκρέ, ένα πρωτοεμφανιζόμενο συγκρότημα από την Θεσσαλονίκη και η Αθηνά Ρούτση…!

Την ίδια στιγμή κυκλοφορεί ο νέος του προσωπικός δίσκος με τίτλο ‘’Αλήθειες και ψέματα’’.




7 μοναδικά τραγούδια του Αντώνη Βαρδή, καθώς και τραγούδια των: 

Στέφανου Κορκολή, Χάρη Βαρθακούρη, Χρήστου Δάντη, Κυριάκου Παπαδόπουλου, Κωνσταντίνου Μπαλταζάνη, Αποστόλη Βαλαρούτσου σε στίχους των Βασίλη Γιαννόπουλου, Νίκου Μωραΐτη, Μυρτώ Κοντοβά, Νίκου Γρίτση κ.α

Ο Δίσκος γίνεται αμέσως χρυσός…!

Τον Μάρτιο του 2009 ο Αντώνης Ρέμος έκανε την πρώτη του Ευρωπαϊκή περιοδεία. 

Οι συναυλίες του στις Βρυξέλλες, την Στουτγάρδη, την Φρανκφούρτη, την Νυρεμβέρνη, το Ντίσσελντορφ, την Κωνσταντινούπολη και το Βελιγράδι στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία! 

Το καλοκαίρι του 2009 μία ακόμη περιοδεία γίνεται sold out! Ο Αντώνης Ρέμος γυρίζει την Ελλάδα με τους Εμιγκρέ και απολαμβάνει την πλήρη αποδοχή του κόσμου!

Τον Νοέμβριο του 2009 επιστρέφει στο Διογένης Studio ένα χώρο άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί του μια και ξεκίνησε τις εμφανίσεις του στην Αθήνα εκεί το 1996. 

Την ίδια περίοδο κυκλοφορεί το cd-single  ‘’Love Stories’’…! Ο Αντώνης Ρέμος επιτυγχάνει και πάλι το απόλυτο hit της σεζόν με το τραγούδι ‘’Τέρμα η ιστορία’’ και το ‘’Διογένης Studio’’ αποτελεί το στέκι του χειμώνα!

Τον χειμώνα του 2011 εμφανίστηκε στο πλευρό της Έλενας Παπαρίζου για ακόμα μια φορά από το ‘’Διογένης Studio’’.

Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε και τον καινούργιο του δίσκο με τίτλο ‘’Κλειστά τα στόματα’’ με το ομότιτλο τραγούδι καθώς και τα ‘’Είναι στιγμές’’, ‘’Κομμένα πια τα δανεικά’’ και ‘’Κάνε να φύγεις’’ να αποτελούν μεγάλες επιτυχίες…!





Δισκογραφία:

Αντώνης Ρέμος (19960 [Πλατινένιο]
Καιρός να πάμε παρακάτω (1998) [Πλατινένιο]
Πάλι Απ' Την Αρχή (1999) [Πλατινένιο]
Fly with Me (2000)
Μια Νύχτα Μόνο (2001) [2 φορές πλατινένιο]
Όλος ο Κόσμος Είσαι Εσύ (2001)
Καρδιά μου μην Ανησυχείς (2002) [3 φορές πλατινένιο]
Καρδιά μου μην Ανησυχείς Remix (2002)
Δεν Τελειώσαμε Remix (2003)
Μια Αναπνοή (2003) [3 φορές πλατινένιο]
Χαμογέλασε (2004)
Live (2004) [Πλατινένιο]
Σαν Άνεμος (2005) [Πλατινένιο]
Σαν Άνεμος Special Edition (2006)
Αντώνης Ρέμος με Onirama MAD SECRET CONCERT (2007)
Best of (2006) [Πλατινένιο]
Αλήθειες και ψέματα (2008) [Πλατινένιο]
2 Ιστορίες Αγάπης (2009)
Κλειστά τα στόματα (2011)

Πηγές: www.wikipedia.org, www.music.net, www.musicheaven.gr