Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Η Καίτη Γαρμπή : Γεννήθηκε στις 8 Ιουνίου 1963...

Η Καίτη Γαρμπή, είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια και μετράει πάρα πολλά χρόνια παρουσίας στο Ελληνικό τραγούδι. Γεννήθηκε στις 8 Ιουνίου 1963, στον Κορυδαλλό. 

Σύντομα, η οικογένειά της μετακόμισε στο Αιγάλεω και μετά την ενηλικίωσή της στη Νέα Σμύρνη, όπου έμεινε μέχρι την ημέρα του γάμου της.

Η Καίτη Γαρμπή είναι παντρεμένη από το 1997 με τον επίσης τραγουδιστή Διονύση Σχοινά και έχουν έναν γιο, τον Δημήτρη, που γεννήθηκε το 1999.

 Τα πρώτα χρόνια

Η Καίτη Γαρμπή ξεκίνησε τη καριέρα της μαζί με τη μικρότερη αδερφή της Λιάνα ως «Αδελφές Γαρμπή» όταν η Καίτη ήταν μόλις 15 χρονών και η Λιάνα 13. Ως «αδελφές Γαρμπή» είναι περισσότερο γνωστές για την συνεργασία τους με τον Γιάννη Φλωρινιώτη.

Solo Καριέρα

Στα μέσα της δεκαετίας του 1980 εντελώς αιφνίδια, η Λιάνα αποφάσισε να παντρευτεί και να σταματήσει το τραγούδι και έτσι η Καίτη ξεκίνησε την solo καριέρα της. 

H πρώτη της ηχογράφηση ήταν το «Στο Σαιν Τροπέ» μια διασκευή του "St. Tropez twist" το οποίο συμπεριλήφθηκε στην συλλογή «Τα δέκα δεκάρια» (1987) όπου συμμετείχαν και άλλοι καλλιτέχνες όπως η Μαντώ, η Πωλίνα και η Σοφία Βόσσου. 

Η συλλογή συνεχίστηκε με την Καίτη να ηχογραφεί δύο διασκευές ξένων τραγουδιών, το «Αχ αυτό μ' αρέσει» (That's the way I like it) και το «Ζω να σ' αγαπώ». 

Η επιτυχία της Καίτης τράβηξε το ενδιαφέρων των μουσικών παραγωγών της τότε CBS Record (από το 1991 Sony Music) με την οποία η Καίτη υπέγραψε το πρώτο της συμβόλαιο.


1989 - 1993: Οι πρώτες κυκλοφορίες
Το 1989, ένα χρόνο μετά την ένταξη της Καίτης στην CBS, κυκλοφόρησε ο πρώτος της προσωπικός δίσκος με τίτλο «Πρόβα». 

Με το ομότιτλο τραγούδι, καθώς και το βιντεοκλίπ του τραγουδιού, η Καίτη έκανε γνωστή για πρώτη φορά την παρουσία της στα τότε μουσικά δρώμενα της Ελλάδας.


Το 1990 κυκλοφόρησε το δεύτερο προσωπικό της δίσκο με τίτλο «Γυαλιά καρφιά» το οποίο σημειώνει επιτυχία, με τραγούδια όπως το ομότιτλο, το «Φαντασματάκι» και το «Τζίνι» να γίνονται ραδιοφωνικές επιτυχίες (τα δύο πρώτα και ως βιντεοκλίπ). 

Το 1991 η Καίτη κυκλοφόρησε το «Ένταλμα συλλήψεως» που περιείχε αρκετά νέα τραγούδια αλλά και μερικά από τους προηγούμενους δίσκους της.



Το 1992 κυκλοφόρησε ο δίσκος «Του φεγγαριού αναπνοές».

Ήταν ο δίσκος που την καθιέρωσε ως ένα νέο ισχυρό όνομα στο χώρο της ελληνικής μουσικής, καθώς περιείχε μία ολόκληρη σειρά μεγάλων επιτυχιών και μάλιστα έβγαλε 6 βιντεοκλίπ. 

Επίσης ήταν και ο πρώτος δίσκος της που έγινε χρυσός.

1993: Eurovision

To 1993 έγινε πρόταση στην Καίτη από την ΕΡΤ να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο μουσικό διαγωνισμό της Eurovision. 

H Καίτη δέχτηκε, ταξίδεψε στην Ιρλανδία, τραγούδησε το «Ελλάδα χώρα του φωτός» και κατέκτησε την 9η θέση. 

Το ίδιο έτος, μετά την συμμετοχή στην Eurovision, η Καίτη κυκλοφόρησε τον δίσκο «Ως τον παράδεισο» ο οποίος συνέχισε την επιτυχία του προηγούμενου δίσκου, με μεγάλο αριθμό νέων επιτυχιών και έγινε και αυτός χρυσός. 

Στο δίσκο, επίσης, περιέχονται και τέσσερα τραγούδια σε μουσική και στίχους του Φοίβου, που δίνουν το έναυσμα μιας πολύ πετυχημένης συνεργασίας, η οποία κρατάει ως το 2000.

1994-1996: Ατόφιο χρυσάφι & Αρχίζω πόλεμο
 
Ύστερα από την καθιέρωση της στο ελληνικό πεντάγραμμο ως ενός από τα πιο δυνατά ονόματα στο χώρο του τραγουδιού, το 1994, η γνωστή τραγουδίστρια κυκλοφορεί το "Ατόφιο χρυσάφι" που περιελάμβανε δέκα τραγούδια σε μουσική και στίχους των Κώστα Τουρνά (1-5) και Φοίβου (6-10). 

Ο δίσκος έγινε πλατινένιος και είχε πολλές επιτυχίες, οι οποίες παίζονται ακόμα πολύ. 

Το "Ατόφιο χρυσάφι" μάλιστα είναι ο πρώτος δίσκος της Καίτης Γαρμπή που σε πωλήσεις υπερβαίνει τις 100.000 πωλήσεις.


Το 1996, η συνεργασία με το Φοίβο συνεχίζεται στο δίσκο "Αρχίζω πόλεμο".

Ο δίσκος αυτός περιέχει τραγούδια του Φοίβου, κυρίως, αλλά και άλλων. 

Ο δίσκος αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες της Καίτης, αφού έγινε 3 φορές πλατινένιος. Θεωρείται ως ο πιο κλασσικός δίσκος της Καίτης Γαρμπή και είναι η πρώτη της δουλειά που τη χρίζει πρώτο όνομα στις αθηναϊκές πίστες.



1997: Ευαισθησίες

Το 1997 η Καίτη Γαρμπή κυκλοφόρησε τον δίσκο "Ευαισθησίες" ο οποίος ήταν και η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία της και έγινε άμεσα τρεις φορές πλατινένιος. 

Η μεγάλη επιτυχία αυτού του δίσκου φάνηκε κι από τον αριθμό των τραγουδιών που απέκτησαν video clips. Τα 8 από τα 12 κομμάτια οπτικοποιήθηκαν.

Άλλο ένα στοιχείο που επιβεβαιώνει την επιτυχία του εν λόγω δίσκου είναι ότι τα 10 από τα 12 κομμάτια που τον αποτελούν περιλήφθηκαν στο συλλεκτικό album της τραγουδίστριας "Το κάτι".

Στο δίσκο συμπεριλαμβάνονταν και δύο ντουέτα με τους Αντώνη Βαρδή και πρωτοεμφανιζόμενο τότε Αντώνη Ρέμο.




1998 & 1999: Χριστούγεννα με την Καίτη & Δώρο Θεού.

To 1998 ηχογράφησε έναν δίσκο μόνο με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, με τη συνοδεία της παιδικής ορχήστρας του Σπύρου Λάμπρου και του τενόρου Κωνσταντίνου Παλιατσάρα. 

Ο δίσκος ονομάστηκε «Χριστούγεννα με την Καίτη» και έγινε χρυσός. Τα τραγούδια του δίσκου ακούγονται ακόμα έντονα στη διάρκεια της γιορτινής περιόδου.

Το 1999 κυκλοφόρησε τον δίσκο «Δώρο Θεού» σε συνεργασία με τον συνθέτη Γιώργο Θεοφάνους, αλλά και με άλλους σπουδαίους συνθέτες όπως ο Χρήστος Νικολόπουλος και ο Αντώνης Βαρδής. 

Ο δίσκος έγινε επίσης χρυσός και ανακηρύχθηκε ως ο δίσκος με το καλύτερο εξώφυλλο για τη χρονιά 1999 στα μουσικά βραβεία Ποπ Κορν.


2000-2001: Το κάτι, Τι θέλουνε τα μάτια σου & Απλά τα πράγματα

Τον Απρίλιο του 2000, η Καίτη Γαρμπή συνεργάζεται για τελευταία φορά με το Φοίβο. 

Αποτέλεσμα αυτής τους της συνεργασίας είναι ο τέσσερις φορές πλατινένιος δίσκος "Το κάτι". 

Στο δίσκο περιέχονται 7 νέα τραγούδια του Φοίβου, μία διασκευή δύο παλαιότερων τραγουδιών τους, καθώς και 23 παλιές επιτυχίες τους.

Το 2000, η Καίτη εξυμνεί τη φιλία μεταξύ γυναικών και τραγουδά μαζί με τη Νατάσσα Θεοδωρίδου το «Επιτέλους» και με την Άννα Βίσση το «Καλύτερα οι δυο μας». 

Και τα δύο ντουέτα σημείωσαν τεράστια επιτυχία, με το «Επιτέλους» να βραβεύεται ως καλύτερο της χρονιάς!


Στα τέλη του 2000, η Καίτη Γαρμπή κυκλοφορεί ένα cd single με 3 νέα τραγούδια, αλλά και 2 remix. Κι αυτός ο δίσκος πετυχαίνει πλατινένια διάκριση.

Ένα χρόνο αργότερα, δηλαδή στα τέλη του 2001, κυκλοφορεί το διπλό cd Απλά τα πράγματα που γίνεται διπλά πλατινένιο. 

Τα τραγούδια ήταν διαφόρων συνθετών και στιχουργών. 

Το δεύτερο cd υπέγραφε εξ ολοκλήρου στις συνθέσεις ο Κώστας Τουρνάς, πλην ενός κομματιού. 

Κι αυτός ο δίσκος έγινε 2 φορές πλατινένιος.

2002-2004: Μια καρδιά, Έμμονες ιδέες, Γαλάζιο και λευκό
Το 2002, η Καίτη Γαρμπή κυκλοφορεί το cd single "Μια καρδιά" με 5 νέα τραγούδια και γίνεται διπλά πλατινένιο.

Το 2003, ο νέος δίσκος της Καίτης, "Έμμονες ιδέες" πετυχαίνει άλλη μια πλατινένια διάκριση. 

Ο δίσκος αυτός είναι ένας λαϊκός δίσκος με τραγούδια από διάφορους δημιουργούς. 

Είναι, μάλιστα, και ο πρώτος δίσκος που κυκλοφορεί με πρόσθετο dvd με video clips του καλλιτέχνη στην ελληνική αγορά.


Το καλοκαίρι του 2004, με αφορμή την κατάκτηση του Πανευρωπαϊκού Κυπέλλου Ποδοσφαίρου από την εθνική μας ομάδα, αλλά και τους Ολυμπιακούς αγώνες που έγιναν στην Αθήνα κυκλοφόρησε το cd single "Γαλάζιο και λευκό" με 2 νέα τραγούδια και 3 remix.

2005 - 2006: Έχω στα μάτια ουρανό & Πώς αλλάζει ο καιρός
Το 2005 η Καίτη συνεργάστηκε με τον Χρήστο Δάντη και κυκλοφόρησαν τον χρυσό δίσκο «Έχω στα μάτια ουρανό». 

Ο δίσκος σημείωσε ραδιοφωνική επιτυχία με τραγούδια όπως το «Άκουσε αγόρι μου». 

To 2006 η Καίτη κυκλοφόρησε το πολυσυλλεκτικό «Πώς αλλάζει ο καιρός». 

Ο δίσκος έγινε χρυσός ενώ ξεχώρισαν τραγούδια όπως το ομότιτλο, το «Αυτή» αλλά και ο «Ισόβιος Δεσμός» που ήταν ντουέτο με τον Στάθη Ραφτόπουλο. 

Την ίδια χρονιά εμφανιζόταν στα Αστέρια Γλυφάδας με τον Αντύπα.


2007: 18 Χρόνια LIVE

Το 2007 η Καίτη πραγματοποίησε μια φιλανθρωπική συναυλία στο Αιγάλεω για τους πυρόπληκτους από τις φωτιές του Αυγούστου.

Η συναυλία ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε σε έναν διπλό δίσκο με τον οποίο η Καίτη γιόρτασε τα 18 χρόνια δισκογραφικής της παρουσίας.


2008: Καινούργια Εγώ

Το χειμώνα του 2008 η Καίτη Γαρμπή συνεργάστηκε με τον συνθέτη Νίκο Αντύπα και κυκλοφόρησαν τον δίσκο «Καινούργια Εγώ», με δέκα τραγούδια. 

Το ομότιτλο είναι μια συνεργασία με τον rapper Θηρίο. 

Ο συγκεκριμένος δίσκος κινείται σε ένα διαφορετικό στυλ απ' ό,τι είχε ως τότε κυκλοφορήσει η Καίτη Γαρμπή, αλλά έχει και λαϊκά κομμάτια.

Το 2011, η Καίτη Γαρμπή κυκλοφόρησε το νέο της άλμπουμ με τίτλο «Παζλ».

Η τραγουδίστρια για δεύτερη φορά συνεργάζεται με τον καταξιωμένο δημιουργό Νίκο Αντύπα, μετά το «Καινούργια Εγώ» που βγήκε τον Οκτώβριο του 2009.
 
Ο νέος της δίσκος περιέχει 11 τραγούδια και τα ακούσματά του ποικίλουν, αφού μεταξύ άλλων περιέχει αισθαντικές μπαλάντες, ποπ ακούσματα, αλλά και ζεϊμπέκικο.

Η Καίτη θεωρεί την αγάπη του κόσμου σημαντικότερες από την δόξα και τις επιτυχίες της. 

Σε κάθε της εμφάνιση το συναίσθημα της αγάπης είναι έκδηλο και η ίδια το ανταποδίδει, καθώς κάθε άνθρωπος που πηγαίνει να τη δει έχει ένα μοναδικό προνόμιο: να το φέρεται με υπέρμετρη καλοσύνη και να την νιώθει σαν δικό του άνθρωπο.

Για τους fans της η Καίτη, είναι ο άνθρωπός τους, η καλλιτέχνιδα που αξίζει τον θαυμασμό και την αγάπη τους και την ακολουθούν πιστά σε κάθε βήμα της. 

Και η ίδια όμως, νιώθει κι ανταποδίδει αυτή την αγάπη. Μάλιστα, σε συνέντευξή της έχει πει χαρακτηριστικά: 

 «Το fan club μου, είναι το καλύτερο, το πιο οργανωμένο, το πιο δυνατό, το πιο σοβαρό... και το σπουδαιότερο. 

Τα παιδιά αυτά μ' αγαπάνε και τα αγαπώ, μοιράζομαι μαζί τους τις αγωνίες μου, τις ανησυχίες μου, τον ενθουσιασμό μου για κάθε καινούρια δουλειά, και πάνω απ' όλα, τα νιώθω φίλους μου»!

Η «Καιτούλα», όπως την φωνάζουν πολλοί, είναι για το κοινό ένα πρόσωπο οικείο, που έχει την εκτίμηση, το σεβασμό κα την αγάπη του, όχι μόνο γι' αυτό που κάνει, αλλά και γι' αυτό που είναι!



Δισκογραφία:

Συμμετοχές

1987 - Τα 10 Δεκάρια Νο 1
1988 - Τα 10 Δεκάρια Νο 2

Προσωπική δισκογραφία:

Αlbums

1989 - Πρόβα
1990 - Γυαλιά Καρφιά
1991 - Ένταλμα Συλλήψεως
1992 - Του Φεγγαριού Αναπνοές (χρυσός)
1993 - Ως τον Παράδεισο (χρυσός)
1994 - Ατόφιο Χρυσάφι (πλατινένιος)
1996 - Αρχίζω Πόλεμο (3x πλατινένιος)
1997 - Ευαισθησίες (3x πλατινένιος)
1998 - Χριστούγεννα με την Καίτη (χρυσός)
1999 - Δώρο Θεού (χρυσός)
2000 - Το Κάτι (4x πλατινένιος)
2000 - Τι θέλουνε τα μάτια σου (πλατινένιος)
2001 - Απλά τα πράγατα (2x πλατινένιος)
2002 - Remix Plus (CD Single)
2002 - Μια καρδιά (2x πλατινένιος)
2003 - Έμμονες ιδέες (πλατινένιος)
2004 - Γαλάζιο και λευκό
2005 - Έχω στα μάτια ουρανό (χρυσός)
2006 - Πώς αλλάζει ο καιρός (χρυσός)
2007 - 18 Χρόνια Live
2008 - Καινούρια Εγώ
2011 - Παζλ

Singles

2000 - Τι θέλουνε τα μάτια σου (πλατινένιος)
2002 - Remix Plus (CD Single)
2002 - Μια καρδιά (2x πλατινένιος)
2004 - Γαλάζιο και λευκό
2009 - Τα ηχεία

Πηγές: el.wikipedia.org  ,  www.garbofans.gr